Bunting Pelamin

Assalamualaikum. Saya nak tanya pendapat mommies. Saya baru je nikah 3/8/2019. Selepas 2 minggu pernikahan saya, saya tiba-tiba mual, pening kepala dan sakit belakang. Saya beranikan diri buat uji dan sekarang saya tengah mengandung dan belum buat pemeriksaan di klinik. Saya tak nak nanti org fikir saya mengandungkan anak luar nikah sebab terlalu cepat Allah beri rezeki yang tak di sangka. Ada sesetengah orang beranggapan nie "bunting pelamin". Ada jugak artikel yang saya baca orang boleh salah anggap yang kita nie mengandung dulu baru nikah. Saya pun berfikir nak buat pemeriksaan awal ke tak? Sekarang nie kandungan saya dah 5 minggu. Wajar tak saya buat pemeriksaan bila usia kandungan 2 bulan?

Bunting Pelamin
194 Các câu trả lời

Waalaikumsalam sis. Sy dulu macam sis. Last period sy 8/12/2016. Sy nikah 31/12/2016. Alhamdulillah Allah beri rezeki awal. Atas nasihat kawan sy senyapkan dulu yg sy mengandung sampailah kandungan dah masuk trimester kedua. Kandungan masuk usia 3 bulan baru sy buka buku pink KK. Sebelum buka buku pink tu sy ade scan dua kali kat swasta nak makesure yg kandungan bukan luar rahim and baby dah ade heartbeat belum.

5y trước

Sekarang nie sis, saya senyap dulu. Tak nak jugak org fikir yg bukan2. Saya nak buat check up d klinik swasta je dulu. Nak tgk keadaan dia dlm tue, baru saya refer ke klinik gov.