acid folic dan obimin

Assalamualaikum. Saya nak tanya, kandungan saya usia 10minggu. Doc ada bagi vitamin obimin baru baru ni. Jadi perlu ke saya makan asid folic dan obimin?

12 Các câu trả lời

Bg sy, sy mkn folic acid dgn obimin sbb sy perasan dlm obimin, folic acid dia tak smp 1000mcg pon.. klinik ckp obimin je cukup tp smp kat hospital, jmp pakar..dorg ckp cm tu, kena mkn dua2..sbb kita memerlukan 4000mcg sehari..ni yg pakar sy bgtau la..so yg 2nd mkn la dua2..yg 1st ada sikit problem sbb sy tak mkn folic acid, just obimin dgn zincofer je..hehe

waalaikumsalam. kalau saya pulak sblum pregnant saya makan acid folic jadi time pregnant nak buka buku pink saya tanya doktor mcm mana dengan asid folic saya. sebab dia ada bagi obimin. jadii doktor suruh saya habiskan asid folic sebab dah beli membazir. habis asid folic saya sambung makan obimin. 🥰

Sayaa makann ubat obimin yg dr bagii.. peningg dan ndak enak badann.. dah bgitau dr kata dr makann time tngahh harii.. tapii sayaa makann time mau tidurr.. ituu punn kadangg" lupaa makann..

saya makan dua dua ..sbb doct bg obimin acid folic sy msih ad lg .. doct soh mkn dua2 nnti klau dh hbes acid folic tu bru tkyh mkn mkn obimin je ..kiranya kena hbeskan jgk acid folic tu ..

sis, doktor bg ubat utk mkn. so, lebih baik sis ikut ckp doktor. Andai ada apa2 perubahan pada badan mcm loya lg teruk atau pening lg kuat, bgtau doktor. mngkn ada ubat yg tak sesuai.

Lau ambik obimin xperlu lg ambik acid folic bb lam obimin tu ye dah ckup lengkp ad vtmin acid folic n untk tmbh drh so lps nie ambik obimin je

sy dr awl pregnt smpai skrg 24w..masih makn lagi acid folic + obimin..obimin mmg kk bg..acid folic sy beli kat farmasi..

Kalau sy preggy dulu semua ubt yg nurse/doc bgi sy mkn xde skip or buang . Lupe dah sebab lama dah x preggy😅

Confused mcm sya..so sy mkn folidacid jenama apetton..obimin sy tk mkn

Saya hnya dpt obimin, jd makan obimin saja