Acid Folic & Obimin

Hi moms semua, saya dah 2 minggu lebih jugak makan obimin… Nurse kata takyah makan acid folic dah kalau dah makan obimin. Persoalan saya, semalam ada terbaca kat app ni lah, kata nya asid folic dalam obimin tak mencukupi dos nya… Jadi boleh ke saya makan obimin dan acid folic 5mg sekali? Ada moms yang buat macam tu tak? #firstmom #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

2 Các câu trả lời

folic acid 5mg tu utk awal kehamilan sesuai la. nurse bagi awak supplement sesuai dgn usia kehamilan awak sebenarnya. overdose folic acid pun x elok jgk tau. ikut je saranan nurse ok

2y trước

Okay baiklah terima kasih awak 🥰

Klu dh mkn obimin, xperlu mkn folic acid. Cuma masa awal2 kehamilan, folic acid yg paling penting.

2y trước

Okay awak terima kasih 😍