ibu hamil demam

Assalamualaikum... Saya nak mnta pndpat smua...sy demam dr smalam, pd awl kndungan, bole x kita ambil ubat2an dr klnik spt ubat demam, batuk dll tu? Ubat batuk pil tu bole mkn ke? Lg 1 sesuai x air badak utk org hamil.. Kndungan saya baru 7w... Tq..

12 Các câu trả lời

Saya demam awl hamil plus dgn batuk n selsema,demam 39.1 ...tgh mlm demam tinggi...sy basahkan kain letak kat muka dan pakai bluefever...esok tu checkup appoitment doc bg ubat panadol...active fast tk blh mkn...ikut kan ubat batuk n selsema tk blh juga...tp doc bg jg ubat selsema , sy mkn sebiji jer...tk berani nak mkn... Doc kata demam sy tak mudarat kan kandungan,sy risau sbb dmam 39+

Paracetamol boleh makan .. jumpe doctor la .. nanti doctor bagi ubat yg boleh dimakan oleh ibu hamil .. sy awal2 pun demam. Telan jer la ubat dah doctor yg bg .. lepas 2 hujung2 nie rase nak demam cepat2 ambil paracetamol takut demam ,tak larat nak push nanti 😂

Jangan main makan je ubat yg doc bagi sebelum kita hamil. Ada baiknya pergi semula ke klinik, dan bagitahu awak hamil. Sebab tak semua ubat boleh diambil ketika hamil. Biasanya sy akan tanya doc siap2, ubat yg doc bg ni selamat utk ibu mengandung tak?

Paracetamol ok utk wanita mengandung. Sy pun demam awal pregnancy. Selimutkan badan lepas makan paracetamol, bila berpeluh tu cepat demam turun. Pastu minum banyak air

Ubat demam, blh mkn panadol 2biji.. Selamat utk ibu hamil. Panadol biasa sahaja.. Ubat batuk, boleh tp kena jumpa doc dulu. Ada sukatan utk ibu hamil nnt..

Mcm sy jnis xsuka mkn ubt sbb tu xpgi klnik.... Pnadol pon xbole telan... Tp bole ke mnum air badak?

Lebih baik awak jumpa doctor dear. Sbb skrg tenagh virus merebak. Sekurang² ada opinion doctor

Kalau Tanya dokter nk ubat dokter akan bagi ubat sesuai dgan ibu hamil

Tak digalakkan.. macam saya haritu mmg panadol je dr bagi

Boleh inform doc bg ubat yg sesuai utk ibu hamil.