Mohon Pencerahan Experience Mummy's

Assalamualaikum, saya nak minta pencerahan, tips atau apa2 nasihat.. Harap dapat membantu ya... Saya nk tanya kenapa kalau saya bagi anak makan bubur nasi.. waktu dia membuang dan saya nak basuh tapi saya nampak najis anak saya tu keluar balik makanan yg dia makan.. Contoh saya letak dlm bubur nasi tu, carrot yg dah dipotong dadu/hirisan panjang nipis.. Atau mcm sayur broccoli dah dicincang halus atau sayur bayam.. Mcm mana rupa saya potong, mcm tu lah dalam pampers dia.. Selalunya empat jenis makanan ni mesti jadi mcm tu.. Kenapa ya? Perut anak saya tak hadam ke mcm mana? Anak saya perempuan, umur 11 Bulan 3 Hari.... Boleh beri pencerahan? Terima kasih... #1stimemom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

1 Trả lời

wsalm mommy...utk soalan mommy tu .antara sebab ia jd mcmtu kerana baby tak kunyah dia telan sahaja..sbb tu jadi mcmtu..ank sy pn pnh mengalaminya😅even dh bsr..kalau dia makan kismis atau jagung dia malas kunyah... mcmne dia telan mcmtu juga akn keluar😅😅😅..kekdg puas remind dia kata kena kunyah bru telan..kekdg dia buat juga tgk2 eh laju abis..rupanya telan je xkunyah..😅😅dilema mak2 bila ank tak nak kunyah n buat mak sush hti bila tgk apa dia mkn keluar sm mcm dia telan😅anak sy pn mengalami nya mommy..makanan lambat hadam..