Baby 6 bulan muntah lepas makan bubur

Assalamualaikum nak tanya baby sy 6 bulan baru dlm 1 minggu stat kenalkan bubur. Hari ini try bagi bubur nasi (guna beras wangi thai) dengan kentang tapi baby muntahkan balik makanan. Bubur sy dah blend halus. Kenapa ye

2 Các câu trả lời

just nak share je, tkde kaitan dgn soalan awak hehe nasi tu karbo, kentang pun karbo. tk elok sbnrnya sbb boleh buat baby sembelit, kena campur syur hijau sekali. seeloknya meal baby kena ada karbo(nasi/kentang/carrot pun tggi karbo juga) +protein (ayam/daging/ikan)+fibre (sayuran berdaun hijau cth bayam, sawi, pakchoy) + minyak dua tiga titis

sebelum ni menu bby apa ya?

1y trước

continue cair dulu. meanwhile menu tambah sayur. cth bubur + sayur pak choy / bayam. kentang tu karbo..mungkin blh bg semula selepas seminggu dua.