minta pandangan dan kata semangat

assalamualaikum.. saya nak luah kat sini harap tiada yang kecam.. skrg saya dan suami di fasa 5 ke 6 tahun perkahwinan. makin lama kami diuji dgn masalah kewangan. skrg ni kami byk hutang spt bil api yg tunggak smpai 400+, bil air, insuran dan roadtax kereta dan tak renew 3bulan,tunggak insurans takaful,hutang pajak brg kemas di ar rahnu yg hampir 6K.. belanja rumah pun meningkat smpai buat bajet sejimat boleh..saya ada luah dekat suami saya nak jual brg kemas sy di ar rahnu. ( jual surat pajak di kedai dan settlekan hutang dgn ar rahnu) . bagi saya biar xde emas, dpt duit sikit2 utk bayar mana tertunggak sedikit pun xpe. asalkan kurg beban suami.. tapi suami tak izinkan. tempoh gadaian dh nk tamat, rugi kalau biar terlelong. bila tnya suami apa cara yg ada, suami diam dan ckp insha allah ada rezeki. saya sedih.. saya tahu sy tak patut mengeluh tentang rezeki tapi saya nk usaha sehabis baik ringankan beban kami sambil beserah pada allah ttg rezeki akn dtg. walau xde simpanan duit, xde simpanan emas. sy redha.. yg penting nk hidup di hari kemudian ni cukup. apa ptut sy buat.

1 Trả lời

sis try niaga online..jadi dropship ke.. jual makanan InshaAllah laku .. cuba buay bisnes part time.