Penghujung nifas

Assalamualaikum, saya dah masuk hari ke 42 selepas bersalin dan darah nifas pun macam dah takde jadi saya belum mandi lagi. Tapi bila saya check dengan kapas masih ada bau darah nifas yang hujung yang kurang menyenangkan tu. Darah secara mata kasarnya dah takde tapi bila dab² kapas tu ada la sedikit warna kekuningan (tapi tak kotor seluar dalam) Sesiapa yang arif dan berpengalaman, boleh saya tahu dah boleh mandi atau tunggu dulu sehingga bau dan kuning² hilang? Terima kasih ya

5 Các câu trả lời

tunggu sampai btl2 hilang sis..Klau nk yakin lg awk amik cotton bud ke ap awk masukkan dlm lubang awk tu sambil kangkang or cangkung sikit lsptu tgk ad lg x kat kapas tu..Klau ad x yh mandi lg Klau x de kapas tu btl2 putih bersih dh blh mandi

kena tengok kebiasaan keputihan awk . kalau biasa keputihan awk kuning2 cerah,tu tndnya awk dah suci,dah blh mandi.. tp kalau keputihan msih lg kuning2 terang msih lg dikira nifas .

betul cara sis tu. tunggu sampai dia betul2 hilang baru mandi wajib 😁

10mo trước

okay terima kasih sis 💖

tunggu smpai hilang

sehingga kuning2 hilang

10mo trước

baik, terima kasih 🤍