Kenapa najis berwarna hitam?

Assalamualaikum, Saya br 6weeks dan minggu ni sy membuang. Najis sy berwarna hitam. Adakah ianya normal? Sy ade makan vitamin minyak ikan dan folid acid. Sy kurang membuang sejak2 pregnant ni tp kerap kencing. Kadang2 1 hr sekali jek buang paling byk 2 kali #ingintahu #firstmom #bantusharing #firstbaby

5 Các câu trả lời

Normal sis.. Asid folik atau sesetengah ubat memang akan merubah warna najis. Jgn risau ya. Takda apa masalah pun. Najis hitam adalah tindak balas ubat tersebut. Bila najis bewarna hitam, bermakna ubat sis ambil telah menyerap dgn baik dalam tubuh dan bermakna cara pengambilan ubat adalah betul.

Usually Kalau supplement Ada content iron, najis akan jd warna hitam. InsyaAllah, not a concern pun, sbb ia kebiasaan adalah kesan pengambilan supplement shj

normal tuh. kira kesan ubat tuh. sbb saya makan ubat kk kalau berak mst colour tuh. yg kerap kencing pun normal ,baby otw nak mbesar.

normal sis, sbb perubahan hormon dan pngmbilan vitaminn.

normal sis