Baru 8 weeks dah nampak bump?

Hi assalamualaikum. Saya belum ada anak. Saya pernah keguguran yg 1st sebelum ni. Ni sedang mengandung kali yg kedua. Saya nak tanya, mmg 8 weeks dah boleh nampak baby bump ke? Perut saya mcm buncit sejak mengandung yg kedua ni. BMI saya 24. Perut sy mmg sejak anak dara buncit sikit tp takdelah buncit sampai nampak. Tp yg kedua ni sy pregnant org tegur dah nampak perut. Saya risau juga.. Saya takde masalah berak dan sembelit setakat ni. Utk tambahan, saya belum buka buku pink lagi..#ingintahu #1stimemom #bantusharing #firstbaby

10 Các câu trả lời

Bukan baby bump. Awal pergnant biasa byk angin dlm bdn, sbb hormon. Kebiasaan morning sickness sbb angin tu la yg buat mommies nk mual. Kemungkinan perut kembung tu, sbb awl pregnant proses pncernaan mknn jadi slow.

3y trước

ohhh sbb angin ya. pelik gak perut saya ni besar semacam. padahal baru 8 minggu. huhu tq sis..

Sy tgh pregnant anak ke 3... Time 4w mmg dh nmpk buncit/baby bump tu... Dlm gmbr ni time 6w... Kwn2 dok ckp twins tp x pun... Skng 16w dh mcm 6bln perut...

3y trước

wahh nampak betul ya. tp awak tak gemuk. saya mmg gemuk dri anak dara. tu confuse tu baby bump ke buncit huhu. cuma sejak 8 weeks ni makin buncit sampai org tegur 😂

Dpends body seseorang. Saya bdan kecik jugak. Preggy second baby, 5weeks dh nampak bump tu bila ditekan keras je rsa tapi tak expect pon preggy time tuu. 🤭

3y trước

ohh yeke... tp masalahnya saya ank 1st huhu. okay takpe puan terima kasih ya jawab soalan saya..

Bergantung pada tubuh seseorang. Macam badan saya jenis besar perut pun buncit. Sekarang dah 17weeks. Tapi confuse perut buncit atau baby bump.. hehe..

3y trước

kannn. kadang tu mcm segan bila org duk pegang perut kite sbb dah nampak, padahal tu buncit 😂

saya pun tertanya mcm ni. sbb pakai seluar jeans dah tak muat and rasa sakit selama ni elok je.

3y trước

yaa betul. saya pun risau.. makan pun xdelah banyak sgt sbb alahan kan.. tgk posting org lain kebanyakannya 2 bulan belum nampak baby bump lagi

sy pulak , perut kembung ..bila kembung rse mcm mngandung 7bulan🤣

3y trước

haha agaknyalah mungkin sbb perut saya kembung kot.. tu rasa beso semacam

Kalau die tido nyenyak tanpa dibedung okey je sis ikut mne die slesa

3y trước

takde anak lagi nak bedung apa sis huhu. okay takpe terima kasih sis respon..

Sye 3 blan bru nmpak baby bump..atas badan org kut camne2..huhu

3y trước

ohh yeke.. saya pelik lah saya baru 2 bulan. tp rasa sempit je seluar ni. huhu.. risau juga takut ada apa2

lemak2 berkrim tu 🤭🤭🤭

3y trước

huhu mungkin juga..

up