Confuse nak guna susu apa.

Assalamualaikum. Saya baru mengandung 7weeks. Tapi saya confuse nak guna susu apa utk minuman harian saya. Ada yang cakap jangan minum susu anmum lah. Ada yang suruh minum susu kotak HL. Boleh bg saya suggestion? Maaf saya baru nak ada pengalaman. Sebab anak first😂🙏🏻

42 Các câu trả lời

Boleh cuba ESP (susu soya) dari Shaklee 👍 sgt bagus utk ibu pregnant . Boleh buat smoothies lagi ,cuba la 🤗 sgt jimat sebab boleh tahan sebulan lebih .

4y trước

Thank you yaa sis atas perkongsian ❤️

Kalo sy suka minum susu.. fresh dari ladang.. kalau xsempat beli kat kandang tu.. sy beli fresh kotak je..😄 kalo susu tepung cirit pulak😅

4y trước

Ohh cm tu ya. Okay terima kasih ❤️

try dlu mane2 yg sis dpat minum anmun kan ade yg pack kecik2 klo ngam boleh lanjut yg kotak kalo tak ngam boleh try mana2 lah

4y trước

Okay baiklahh. Terima ksihhh❤️

Saya minum susu lazz dari pregnant first. Skrg yg second masih amalkan.. mnum je apa2 susu yg sesuai dengan selera puan.

4y trước

Saya susu semua boleh telan. Sbb jenis minum susu. Cuma nak thu susu apa yg bagus hehe. Terima kasih❤️

Ducth lady madu,everyday, farm fresh.. tu je yg sy mnum sepanjang pregnant.. x penah mnum susu khusus utk ibu mengandung.

4y trước

Ohh maybe tgk orang jgk kan. Ada yang boleh masuk ada yang tak. Terima ksih. ❤️

sy minum fernleaf. dietitian and nurse suruh continue dgn susu tu je. sedap campur dengan nestum and kismis.

Dr ckp kalau boleh elakkan anmum. Sbb anmum manis. Takut nnti anak besar sbb terlebih zat dan ibu diabetes.

4y trước

Cuba tya dr kalau mcm tu. Sy pn masa ank first hari tu berat naik ja. Tp tgk2 ank xberat mana. Cuma ibu yg kuat mkn. 😂

mcm sy..sy xleh minum anmum..jd sembelit... minum nestle mom n me alhamdulillah ok.. mlm pula minum y hl..

4y trước

Banyak juga jenis susu. Hehe terima kasih ya❤️

Saya minum anmum, pernah try similac tapi tak masuk selera sbb berdebu sgt tepung dia bila minum

4y trước

Betul. Mmg ramai ckp anmum ni gula tinggi and tak digalakkan. Saya minum sebab sedap hihihi 🤭😂 alhamdulillah sihat. Cuma saya start minum anmum pun masa kandungan 5 bulan, then stop masa 7 bulan

minum susu fernleaf full cream , kalau ada gdm pun bagus minum susu tu, sebab low sugar .