Anak tak boleh tidur sendiri

Assalamualaikum. Saya Athiya. Umur saya 1bulan 15hari. Saya susah nak tidur lena. Sebelum tidur, ibu saya akan menyusukan saya, tukar pampers, sedawakan. Dan setiap pagi petang, ibu saya picit perut dan belakang saya kasi keluar angin. Tapi, setiap kali ibu saya letak saya tidur di katil saya, saya akan terjaga. Tidak sampai 5minit. Sehingga saya kurang tidur. Kenapa? Dan saya ada masalah tidur mengejut. Sedang tidur even dalam panggkuan ibu atau sedang menyusu, saya akan terkejut. Kenapa? Ibu saya selalu baca al-fatihah, 3qul dan ayat kursi dan selawat untuk saya. Tapi saya seakan terkejut dan terjaga mata terus melonggak. Macam mana untuk control mata daripada melonggak ke atas? Saya anak sulung ibu. Dan ibu ayah jaga saya sendiri di rumah akibat pkp. Ibu dan ayah sedang buntu.#bantusharing

Anak tak boleh tidur sendiri
2 Các câu trả lời

Pasangkan bacaan surah al baqarah selalu dan kurangkan dukung baby. Biasakan tepuk2 atas tilam. Kalau terlalu kuat menangis, bagilah hisap puting yang ortodontik.

3y trước

Alhamdulillah 😊