krim atau lotion

Assalamualaikum saya ada soalan.. Kalau untuk newborn baby perlu ke kita sapu krim atau lotion atau minyak pada mana mana bahagian badan atau muka dia selepas mandi? Atau just lap kering dan terus pakaikan dia baju?

10 Các câu trả lời

Baby sy walaupun dah elok ruam di kemaluan dia, sy tetap sapu drapolene tiap kali lps mandi. Minyak telon bebiku tu mmg tak pernah miss sapu dkt perut tapak kaki betis dada bwh telinga setiap kali cuci bila dia poo and wee. Alhamdulillah baby okay tk naik rashes, rajin kentut lps sapu dan urut² tu

4y trước

Sama la kita. 1st experience 1st baby juga 🤗 kita belajar sama sama OK

Saya sapu minyak telon kt perut baby. Cfrub tasneem kt dada,belakang bdn baby, and tapak kaki baby. Lotion pureen utk tgn dan kaki baby. Segar bau baby.. Setakat ni sy pakai cfrub.. baby sy x pernah selsema or batuk. Dh 2x sy repeat cfrub tasneem. Memang berbaloi. 🤗😊

4y trước

Cf-rub tasneem. Boleh search kt fb. Memang elok.

Saya sapu minyak telon je. Tak berani letak lotion pada newborn. Takut kulit sensitif. Sabun pun masa umur 2 bulan baru pakai

4y trước

Haah kan kulitnya baru lagi kan huhu thank you awak semua

Sapu la lotion sikit, bagi kulit dia lembap, kita yg dah tua ni pun kena pakai sun screen bagai,, ini kan pula ank kita,,

4y trước

Ohhhh ingat boleh guna for muka sekali hehe okay sis thank you so much

Klu sy minyak telon tu cmpur sikit ngn minyak baby oil atau lotion bg kulit baby lembap dan tak kering mengelupas.

4y trước

Bernassssss hahaahah thank you awaknye

x perlu bg pakai lotion melainkan nampak kulit beby kering baru la sapu lotion or minyak beby

4y trước

I see.. Alright sis thank you hihi

Sye pkai myk telon je.. elak kembung perut

4y trước

Ohhh takde lotion apa apa lah? Hehe okayyyy thank you

Saya pakai kan minyak kayu putih ja

4y trước

Wah banyak kegunaan eh haha saya selalu confuse minyak kayu putih tu dengan minyak telon 😂

Kalau minyak bidara boleh ke?

Kalau bedak boleh ke?