Suntikan Depo

Assalamualaikum puan² .Sy ada ambil suntikan depo lepas bersalin dan skrg darah masih keluar anak sy dah 3bulan lebih nak masuk ke 4bulan .Normal ke klu effect suntikan mcm ni ?Sy hanya ambil sekali je suntikan lepas tu dh berhenti .#firstbaby #advicepls #bantusharing #1stimemom

8 Các câu trả lời

Sis.. Kita sama.. 1st ambik, masa period tu saya period sikit2 tapi lama nak dekat sebulan lebih.. Pastu saya pg jumpa doc swasta, dia cakap xnormal. Dia prescribed ubat utk hentikan pendarahan. Pastu 2nd dos tak nak ambik tp nurse nasihat cuba dulu mana tau dia take time nak serasi ngan badan. I ambik 2nd dose. Pastu xperiod. 3rd time xnak ambik dh.. Ambik pill, tp pill pun sama xperiod.. Ssh nya nk stabilkan balik hormon.

4y trước

Dia prescribed norethisterone.. Lepas abis ubat ni akan period. Lepas tu period back to normal. Tapi saya ambik lagi depo 2nd time, tak period pulak. Hujung2 ambik pil perancang. Lepas abis one circle, akan period. Sekarang nak masuk 2nd circle.

sy pun bru lpas ambik depo, doc dh siap pesan kesan depo ni sama ad akn period or x, klau x period normal.. jgn pndai2 ambik ubt nk turunkan drh, tp klau period then lama sgt smpai sebulan pg jumpa doc balik and doc akn bg ubt hentikan drh

follow

up

F

f