Ada yang sama macam sy tak

Sya ambil suntikan depo 14/10/2022 Tetiba pulak 19/10 ada keluar darah sikit dan hri ni pun msi kluar darah tpi tk bnyk dah.. Normal ke?risau pulak sbb ni prtama ambil suntikan depo untuk 3 bulan #ingintahu

9 Các câu trả lời

maksudnya tak sesuai...Saya cucuk depo masa lepas bersalin period melerat sampai ke 6 bulan...saya mintak nak tukaq ke pil nurse tempat saya tak bagi dia kata tak boleh awak bersalin czer.... padahal period ni buat aku stress sangat2 dah ...ye la bayangkan lah setiap kali kau nak solat kau kena cuci aihhh....last2 aku mintak buku perancang kat nurse pi jumpa doktor sendiri.... doktor kata pasai apa tak mai awai bahaya...bila rahim tak rehat boleh kena kenser ,....ni terlalu stress punya pasai sampai lekat high bp.... sampai sekarang aku cukup benci nurse tempat aku...mau dia tukaq ke pil tak la aku lekat high bp

Saya lepas bersalin anak pertama terus pakai depo. Period mula2 panjang2 jadinya. Tapi lama2 dia okay. Lepas beberapa tahun pakai terus tak ada period dah. 3 tahun saya dapat puasa penuh sebab tak ada period. Saya pakai 5 tahun. Lepas tu decide untuk mengandung anak kedua. Tak sampai setahun subur balik dan melekat baby kedua. Dah selamat pun bersalin. Masih setia pakai depo untuk merancang. Kali ni periodnya sikit2 sampai hanya perlu pakai pantyliner sahaja. Tapi lama, 11 hari periodnya. Berat badan statik mungkin sebab menyusu anak.

depo ni dia ngam kalau 1)x dtg period langsung(sya sndiri ni) 2)selera naik 3)period tpi bukan berpanjangan 4)berat x turun kalau x ngam 1)period berpanjangan 2)berat turun 3)migrain selalu

2y trước

kalau dia x berpanjangan , normal je sis .. asalkan dia x lama ..

Normal kut , depo memang akn ganggu period , bulan lepas saya dtg period 12/9seminggu , lepas tu stop 28/9sya dtng period dlam 2 3 hari je pastu stop 13/10 dtng balik seminggu

Ni lah sbb sy xpernah ambik depo sejak ank kdua,,mmng hormon sy lariiii jauh2😂😂😂bgus mkn pill saja

sy pun cucuk 3bln .lepastu dtg bln trlalu lama nk 1bln juga rasa ny .normal ke ,😢

hmmm blh pg tanya doktor dl, nti doktor akan suggest mcm mana

xsesuai la tu

Allahuakbar