Tumpang tanya

Assalamualaikum hi para ibu, nk tnya sya da 26weeks, tak apa ke tdr dalam posisi terlntang sbb sya tak slesa nk tdr mngiring wlupn dh try dn pksa #firstbaby #ingintahu

1 Trả lời

Terlentang tak elok untuk baby dalam perut. Nak terlentang kejap2 boleh tapi jgn lama. Nanti baby tak dpt oksigen. Sis cuba buat mcm saya, saya baring ngring ke kiri dgn kanan tapi saya letak bantal di belakang badan untuk support, takdelah rasa lenguh sangat kalau ngiring lama. Saya beli bantal U yg pregnant punya tu alhamdulillah selesa bila tidur. Lepastu letak bantal kat hujung kaki tu bagi tinggi mcm peluk bantal la👍🏻 boleh cuba

3y trước

Yeke ouh ingatkan sis tak mencuba, nak buat camne sis tak boleh jgk buat cara camtu nanti tak dpt lena plak kan, tapi tula tak elok tau sis terlentang😭