Susu formula ?

Assalamualaikum nk tnye nnti bila sy besalin baby da 2 bln bole campur ke susu formula dgn susu ibu , mksud nye selang seli kjp mnum susu ibu kjp susu formula . sbb mybe lepas pantang sy da start kje terus . and bg cadagan susu ape yg bgus untk baby 2 bln . mu due date lme lg 18/7 ni . saja na thu awl . nnti na pepare awl2 senang ?

1 Trả lời

waalaikumsalam. dah boleh dah campir tapi xdgalakkan unless ade sbb yg betul2 mendesak. susu ibu adalah yg terbaik. kalau terpksa boleh try susu yg mahal yg recommended NanPro. sy pernah campur kejap (seminggu je sbb susu drop sgt)... sy start dgn susu murah je (sbb nk test rasi atau x n xbgantung pd fm pun) kalo susu murah ramai pakai lactogen / dutchbaby. yg penting tgok ape effect pada anak rasi atau x. lain baby, lain kesannya. 😊