Luahan terasa hati

Assalamualaikum.. Just nk luahkan.. Sy makan hati sgt² kat tempat keje.. biase Sy bole pekak kn telinga tapi bile berulangkali ckp bende sama.. terus masuk dlm kepala.. 1. Bandingkan Sy pregnant & dia pregnant dulu.. dulu dia kuat, Sy ni lemah.. Sy balas gak, Sy ni rahim lemah da 6kali keguguran & operation buang ketumbuhan hati.. xkn nak Sy lepak hospital berbulan².. dia balas lak, dia pun kerap masuk hospital, jantung semua bagai tapi xlemah.. 2. Dia Kate Sy pregnant setiap tahun.. nk berjaya dapat anak sulung pun beze 3 tahun dari keguguran ke-5.. skrg ni pregnant beze anak 2tahun jer pun.. tu cakap setiap tahun.. Sy pakai baju uniform pregnant ni baru 3kali sepanjang berkhidmat.. kadangkala terpikir rindu tempat keje lama walaupun sibuk giler².. dorg xde kisah peribadi rakan setugas.. janji buat kerja & jaga kerja penting.. Sy xpat nk pikir positif lagi sebab setiap kali jumpa dia, dia akan ckp bende sama.. Smpai masuk dlm otak da..

4 Các câu trả lời

Mulut org nie awak mmg kita x boleh nk tutup. Sama ada awak choose untuk dgr @ x dgr. Mmg byk kali die ckp dkt awak sampai dah masuk dlm kepala otak because awak choose untuk dgr, tp kalau awak choose untuk x dgr, ckp lah byk kali mcm mana pun, mmg x akan masuk dlm kepala otak awak. Benda out of our control, just let it be.. X perlu layan x perlu nk marah x perlu nk ambil hati x perlu ambik kesah x perlu dgr. Bila x layan, percyalah org nie lagi sakit hati sbb awak x layan... Dan org akan kerap bandingkan itu ini, dr awak pregnant, sampai lah awak bersalin nnt. Sampai anak awak keluar pun akan buat perbandingan juga. So key die, buat x layan, jgn dgr ckp die... Org2 toxic nie mmg byk sekeliling kita, kita yg kena kuat untuk lawan mereka... Lgpun awak pregnant kan. Concentrate kt baby awak dan life awak lg better. 💖 💕

Sebijik mcm sy kena. Beza bos sy bandingkn sy gn staff ksygn dia. Org tu da ank 2, sy pulak baru prgnt. Apa yg sy buat, kalau blhJgn jumpa dgn dia kecuali benda peting, elak sembang kosong, dari situ punca melarat2.org mcm kawan awk tu bukan nk dgr sgt pun mslh awk. Dia nk condem je. Atau bg je sedas. “xbosan ke asyk ckp benda sama, ko ok spjg prgnt tu ko. Bukan aku , pastu blah je.. lantak la dia nak terasa..

minta maaf ckp tapi kalau saya, saya akn lawan balik apa org kata kt saya..bila org xjaga hati saya, saya pon xkan jaga hati org tu

kwn tu takde modal nk bercerita. mungkin nk motivate kita tapi salah tempat. so better jauhkan diri dari dia saja.