Minum Air gula

Assalamualaikum nak tanya, saya dh minum air gula 2 kali, masa 20wks and 28wks then hritu appointment kk berat badan naik 2kg nurse ckp mungkin kena minum air gula lg, utk ibu mengandung yg tk sangkut gdm, air gula sebenarnya kena minum brpe kali? utk result kenapa berat badan naik je kena minum air gula pls explain saya first mom masih banyak lg nk kena bljr 😭

17 Các câu trả lời

2x je.. tp sbb berat naik byk.. kene la lg skli utk check gdm tu.. utk anak yg ke 4 nie.. sy kene pantau bp je.. xkene minum air gula.. sbb ketiga3 pregnant sblom nie xsangkut gdm pun

wsalam. saya kena minum sekali je. ada org kena 2kali. berat saya pun lebih tapi doktor tak order lagi air gula, just suruh g kk selang sehari je check ..

2y trước

Ohh saya pun tk thu knp kena minum air gula lg, dh 2 kali saya minum alhamdulillah dua2 result okay, berat naik tkdelah mendadak sgt masih okay lg cuma entah, ikut jela mana yg terbaik 😭

normally klu umur < 25thn & xde history family yg ade diabetic.sekali je.tp klu umur >25 thn xkira la ade @ x history family yg diabetic.mmg akn kne minum 2 x

2y trước

awk ikut je ape yg nurse & doc kk plan.dorang lg tau mne yg terbaik utk awk.kami² mommy² kt sini cuba boleh share experience shj based dr ape yg kami pernah lalui

sya kne minum skali je, lpas rhat kna ambik darah cek bacaan gula dalam darah sya smua ok xda masalah..jdi skli je la nursa bagi sya minum..

2y trước

ye btul 2..jnji untuk kebaikan baby kta..

sy minum sekali je. pastu berat naik cek Bp je. maybe sbb baru lepas minum,Dr detect takde kencing manis, tu cek darah tinggi je.

Dulu tak ada.Skrg ada.Bila preggy kena minum air gula.Sebab nk tgk ada kencing manis tak preggy.Semoga dipermudahkan urusan sis

utk tahu ade kencing manis ke tak..xpe utk baby juge