gula dlm urine

Hi preggy mommy semua . Nak tnya kalau ada gula dlm urine 2+ then kena minum air gula , kemungkinan akn ada GDM tak ? Smlm kena minum air gula sbb urine test detect gula 2+ ? risau kena GDM , hb & berapa badan baru naik cantik skali sangkut gula pulak . Ada yg ada pengalaman tak ?

1 Trả lời

Hai mommy. Sy pun kena sekali air gula sbb sangkut urine juga. Tu masih suspek ja mommy blm tentu ada diabestis. Sy ubah cara pemakanan sy tidak ambil makanan yang tinggi gula. Kalau sy ambil pun sy akan minum air putih bnyak2. Skrg sy tidak sangkut suda. 😊