help meeeeeee ?

Hi assalamu'alaikum. Nak tanya mommy² yang lain, barang apa yang perlu kita beli untuk first baby. Al maklum lah tiap kali sampai kedai baby saya jadi blurr tak tahu nak beli apaa ? #30W

14 Các câu trả lời

Hi awak, kalau blur kan, boleh buat mcm saya buat dlu. Listkan barang2 yg diperlukan. Tiap kali nak beli, boleh refer dgn list ni. Kalau dah beli, boleh tanda & senang nak trace apa yg belum beli, apa yg dah beli. So bila ke kedai baby pun, check tgk brg yg kita nak tu diperlukan x. Hehe

5y trước

Saya pon bt mcm ni

Sis bli yg pting dlu n bli skit2..bju newborn xyh byk sbb bby cpt mmbesar.. Sis try refer gmbr sy shre tu Mybe sis blh beli yg ni dlu Wet tissue Bedung Barut Bju bby Topi Mitten n botties Minyk telon Diaper nappy cream

kalau boleh sediakan satu buku kecik untuk senaraikan barangan baby .. jadi nnti senang.. minta pendapat makcik2 awak ke yg ramai anak.. jadi kat situ awak boleh tahu mana yg perlu dan yg xperlu..

Waalaikumussalam wbt... Saya 2x kali pregnant... 2x hb low... Tapi doktor pesan jangan makan kerang takut keracunan... Sebab pasir ka apa macam tu laa...

Hahha saya pon blurrr... Las² saya google... pastu saya tulis lam ketas apa yg wajib dibeli dulu😁...

Kann? Tp sy google hari tu n buat list, snang skit cri..tp tetap rambang mata mau pilih hehe

Kt apps ni pun ada sis checklist barang baby..try klik butang search..ada info lengkap.

Sama la. Dh buat list tp bila tgk brg baby msti blur. Xtau nk pilih mana.

Kat google byk sis org dah tolong list kn😁

Momy blh tgok ni