Posisi tidur anak

Assalamualaikum, hi nak tanya mommies . Anak sy 10 bulan , kalau tidur dekat atas katil mesti nak mengiring. Lepas tu kepala dye mesti akan mendongak. Ade masa tu sampai melengkung posture badan dye . Takpe ke mcm tu? Risau kadang2 tgk dye tido, dah betul kan posisi kepala dye tapi mesti dye akan ulang balik posisi tu. #firstmom #firstbaby

Posisi tidur anak
8 Các câu trả lời

nur amalina, jgn risau okay. just pastikan xde bantal or selimut berdekatan muka baby awak je. takut tertutup kita xperasan. sbb kdg2 kita letih sgt. takut tido mati. kalau awak terjaga tu ubah je posisi dia bg selesa. sy pon mula2 mcm awak, takut terkehel. sbb tgok smpi menonggak ke belakang. tapi setakat ni anak sy sampai usia dia skrg dia xde nangis lagi cakap sakit. siang aktif mcm biasa ja..

normal je. anak sy sampai sekarang dh setahun 6bulan tido macam ni. bukan setakat mcm ni. menonggek pon ada. kalau ubah confirm kejap lagi dia ubah balik.

2y trước

hahaha. kalau mama dia jaga mmg position tu mama dia ubah. tapi nanti mesti jadi balik. tu belom kaki atas muka la, kaki dekat perut la. janji rasa mama dia sblh😂.

anak sy macam macam posisi dia tidur . salah satu contoh macam dalam gambar ni ,sy betulkan posisi tidur dia ,bila bangun tengok anak je posisi dia macam tu balik 😅

2y trước

sama la kita. anak sy siap pusing 360°. dia akan terjaga if dia tak rasa saya ada tepi dia😅😅

Sy dri baby lagi x bg ank sy tido ats bantal.. Sb risau tgok kpla dia selalu buat mcm tu.. Jd biar dia tdo tnpa bantal supaya dia tdo dgn selesa ..

normal tu, kalau anak saya tido kekadang ntah tetiba jer berpusing kaki dah di mulut saya. kesian suami saya asyik nak jatuh dari katil jer.

Tdo lena dia tnpa bantal.. Boleh golek sna , golek sini.. 🤭

2y trước

Kan.. Bru la baby tido selesa tnpa bantal..

Normal. Tp sbaiknya ibu betulkn la kepala dia tu. Sian diee

😵‍💫😵‍💫😵‍💫