vit folic acid

Assalamualaikum, nak tanya mana yang elok makan vit folic acid masa sebelum sarapan atau selepas sarapan atau sebelum makan tengahari atau selepas makan tengahari ? ada kawan cakap sebelum sarapan makan vit folic acis baik untuk hb, berat n semua... betul ke?

1 Trả lời

Folic acid utk mengelakkan kecacatan saraf bayi.. iron yg utk hb.. seeloknya sebelum sarapan masa perut kosong, tp lepas mkn pn boleh, tp kena gap 1-2 jam..

5y trước

ouhhh iyeke terima kasih