Folic Acid

Hai momies, nak tanya untuk makan folic acid tu sepatutnya time bile ye, kalau pagi sebelum sarapan kena jarak 1 jam baru boleh sarapan ke?

3 Các câu trả lời

Kalau saya sebelum sah kan prgnant, saya ada baca satu artikle tu, makan sehari sekali, tapi di waktu yang tetap, macam saya lepas brkfst stgh jam tu sya makan. Bila mngandung, makan acid folic saya terpaksa jarak 1/2 jam, sbb pernah try makan lepas stgh jam lps brkfst, tapi auto lari pergi toilet, muntah

Nak mudah bajet masa 2 jam selepas makan tu better makan folic acid time malam sebelum tido. Kalau sy timingnya mcmtu lah. Boleh je bebila asalkan ada gap 2 jam sebelum selepas makan

time bila2 je boleh takda masalah pun. yg penting sekali makan sehari.

2y trước

Ok awk 😊