jatuh katil

Assalamualaikum. Nak tanya ,kalau baby 8 bulan jatuh katil lepastu lebam kat kepala nak kena buat apa? Buntu sangat dah neh ?

11 Các câu trả lời

tuam dulu sis. tapi kalau baby muntah, nangis tak henti, nampak lemah nak tido je, benjol besar bawa terus ke emergency. anak saya masa 10 bulan jatuh katil agak tinggi. hanya nangis tapi kejap je lepas pujuk. takda tanda² lain, aktif macam biasa. lepas 3 hari baru nampak kepala besar sebelah terus pergi emergency. tengkorak ada retak sikit. warded 2 malam. lepas 4 bulan baru kepala back to normal. Alhamdulillah baby sihat takda masalah pape masa retak tu.

Tuam...Sy lpas tu buka katil...xtidur ats katil sbb baby tido dah lasak boleh golek2.. tidur kat bawah je..sbb takut jd lg..

Nak tanye tanda kalau jatuh kepala berdentum kat mozek tanda nya apa? Muntah ke lemah ke Bole bagi jawapan

3t trước

Baik terima kasih

Monitor baby kalau2 ada tanda muntah, sawan, kerap tidur dari biasa, menangis yg tak boleh pujuk

Awak tuam.. if ada simptom lain..better refer ke klinik or hpital for check up

My advice go to doctor and check. Sbb jatuh katil takut luka dlm je sis

Tuan dgn air batu. Kalau masih bengkak better bawa pergi klinik sis

Monitor klu muntah kerap dlm ms 24jam, xbermaya , jumpa doktor.

G klinik sis check.. Sbb baby ni kepala dy lembut lg

Jumpa la doktor cepat2 utk make sure takde pape.