gatal² @ allergic 1 badan

Assalamualaikum mummy² semua.. ada tak kat sini mummy² yg kena gatal² 1 badan? Sy tak tau sama ada ini allergic atau apa. 1st time kena.. sy skrg 34weeks ank sulung.. sblum ni xpernah ada allergic apa².. tak tahan sangat dah gatal² ni.. garu smpai nak pedih luka..masuk 3hari dah ni kena.. klu ada mummy² yg ada pengalaman kena, tau x macam mana nak buat supaya gatal² tu hilang? Sy banyak kali dh mandi risau kuman ke apa.. kejap² rasa okay kejap x. Help me pliss ?

18 Các câu trả lời

Sama la .masuk je 8bukan gatai2 abis Luka..tapi perut sy x garu arwah atok x bg. Kulit jadi gelap ..now menhgitung Ari je ..

Sama sis...ank first dlu xdek plak jd mcm ni...mula² kt kaki...skg ni naik ke tgn plk...garu²...abis itam jd kulit...

Sy pn kena. Merah mcm ruam. Kat tangan kat kaki. Adoii gatal yg amat..mcm mana la nak hilangkn. Sy baru 30w

saya pn kena dri mula² msuk trimster3 smpai la skrg 37w...gatal yg mcm kna sopak tu

Sya pun,smpai nurse sruh sya beli sbun kt farmasi untk kulit sensitif

Saya pun sama..tapi gatal kt bahagian bawah perut. Sapu minyak n losyen..

4y trước

yg ni selulit on de way

Sis gatal2 tu naik bijik2 merah ke?

5y trước

Sy awal bulan 12 naik bintik2 merah habis satu badan... sebulan lebih baru nk hilang sendiri... tinggal parut2 je ..

Mgkin pembawakan bby sis

5y trước

Iye ke? Sy 1st time mngandung.. baru ni terjadi.. pedihh kulit² semua asyik nak garu2 jee