?

Assalamualaikum mummy .. saya nak tanyaa ada petua tak nak tambah susu badan ? dari anak first susu badan tak banyak ?

11 Các câu trả lời

Lepas usaha tenang2, elakkan stress bykkan berdoa & zikir masa menyusu. Mmg sgt terasa bila org tua kata itu ini sedangkan kita berusaha nak susukan anak. Lekapan mulut baby kena sentiasa betulkan cuba pelbagai posisi.. Ampuh baby pakai bantal yg sesuai biar baby selesa menyusu & ibu tak sakit badan/lenguh. Dptkan bantuan sokongan suami & keluarga 😍😘

Saya lps beranak hari pertama tu mnum air rebusan longan kering. Esoknya susu jejeh2 sampai basah baju. Breast jd sakit sbb susu banyak. Tp skrg takde makan mnum apa2 pn susu byk. Yg penting air masak kena mnum banyak. Tu nurse pesan masa beranak haritu

Ya betul.. Bykkan minum air putih, makan lobak putih, sayur hijau spt sawi, kailan, Elakkan buah yg masam spt oren, anggur boleh kurangkan susu, elak minum caffein,koko,kopi, teh, nak minum boleh sikit2. Susu kurma atau makan buah kurma.

5y trước

Enjoy your BF moment 😍😘

Susu kurma farm fresh sgt membantu. Other than hot compressed n massage. Hot compressed tu blh beli kt kedai baby. Tuam breast n lepas tu urut2 sikit. InsyaAllah lepas tu makin banyak. Air masak jgn tggl.

5y trước

thanks sis

Sy pn try n error...try jer petua2 kite rase logik utk kite try...mcm sy sesuai dhn lobak putih, horlick...ad yg ckp minum air rebusan longan dgn red dates, sdp, sy dh try, tp dgn sy x menjadi...huhu

Mkn sayur bayam mask bening2,,elakkan caffein mcm nes,teh tarik,kopi, Anak sy no 3 bf smpy umur dye 2thn stengah,air susu benti ble sy ngandung kn anak keempat yg ke 15week

Sawi putih, lobak putih, susu kurma, air masak secukupnya. Cuba kerapkan pump. Tu pn blh bykkan susu juga. Rajin urut breast tu ye. Susu tu kadang ada cuma dia xkeluar.

For me mkn mknan yg menggembirakan, mindset kna positif & sentiasa kosongkan breast😊

Kadang mindset pun main peranan, positif & amalkan makanan yg khasiat..

Ni sy jumpa di fb