Barang bawa ke hospital

Assalamualaikum mummies. Nak tanya kalau beranak dekat HKL, perlu ke sediakan baju baby untuk labor dgn sepanjang baby dekat hospital? Atau dekat hospital dah sediakan semuanya? Just bawa baju baby untuk discharge je ke macam mana? #bantusharing #firstbaby

2 Các câu trả lời

sy packing 1 baju baby + 1 pampes dlm 1 plastik utk LB, skali dh brsalin, depa kata xpelah guna baju + pampes + kain bedung hspital jek.. sy okay jek..jimat jugak baju n pampes..haha .. tpi lepas dh msuk wad, pampes sndiri la ye, cume baju n kain bedung tu klu nak yg hspital punya utk tukar pun ade jek, ade kat bhgian almari LINEN tepi kaunter nurse tuh kat hkl.. so sis xyah susah2 bwak baju byk2.. ckup 2 persalinan jek utk baby.. klu sis xde mslah pape, hari ke2 dh boleh keluar mcm sy, sbb ramai menunggu nak msuk wad & LB kann..hehe..

pngalamn dri adik beradik sy, dkt LR xpyh bwa bju ap2...dh msuk ward, bru pakaikn baju dkt baby...tu pun kita yg pkaikn...klu nasib xramai, nurse tolong...skrg musim pandemik ni, smua kna brdikari...xde yg teman