sembelit

Assalamualaikum mommy..sy preggy dah 29 week..sembelit teruk sgt2..nk membuang nangis2..mommy2 blh bg tip x?xnk bg sembelit bertambh teruk

26 Các câu trả lời

Sy banyakkan minum air masak n mkn buah. Insya Allah ok la takde sembelit

Time tca tu mnta ngan doc ubt cair najis..byk kn mkn syur n buah2 citrus

Makan roti gardenia yg wholemeal, kurangkan carbo lebih kan fiber

Mnum byk air, mkn nestum tp buat cair2 skit, pastu mnum yakult..

Mkn papaya... kurgkan mkn nasi.. mkn yg lembut2... bubur..

amik vit c... byk minum air kosong puan... insyaallah..

Cube prune juice. Speed mart or kk ade. Botol besar tu

Cuba mkn pisang/betik.. Senang nk buang air besar

Saya pun mcm sis sembelit bnyak mkn buah lh sis

Try makan buah prune, minum susu dan yakult