Leher melecet

Assalamualaikum mommy2 semua, nk tanya ada tak anak2 korang kene mcm ni. Baby sy baru lepas cucuk 3 bulan hari khamis lepas, then hari ahad tiba2 jadi macam ni, habis collar baju jadi warna kuning dan merah. Dah pegi klinik tadi, doctor cakap maybe eczema tapi mcm terlalu awal utk diagnos eczema sbb dia baru 3 bulan lebih. If anak mommy2 pernah alami mcm baby sy tolong share ubat atau rawatan yg sesuai. thank you #seriusnanya #firstmom

Leher melecet
75 Các câu trả lời

Anak saya haritu pun kena, siap bernanah bijik banyak. Sudahnya ke hospital. Dapat krim steroid and krim anti fungal. Sapu nipis2. Kena make sure kawasan leher sentiasa kering. Buka aircond, tak boleh panas.

sis try beli krim snowhite strawberi. anak saya pun pernah kena macam ni sampai luka. pakai krim snowhite strawberi tu alhamdullilah okay.

1y trước

eya betul . guna treatment 🍓 snowhitee mmg bagus , ruam baby cepat sembuh.. kesian baby gatal² Dan pedih . Ibu Cuba ikhtiar pakai lotion tu ya.. InshaaAllah berkesan Dan serasi dgn baby..

gunalah product tasneem naturel skeenz balm..anak saya ruam biji biji dan berbau saya sapukan balm pada baby terus beransur pulih...boleh dapatkan pada saya sekiranya berminat ☺️

anak sy pun begini tapi x teruk mcm ni.. sy lap air bersih sbb cuaca skg panas.. ruam tu.. dri 2 bulan smpi skg baby sy 3 bulan ok sudah lehernya cuma bekas ruam tu ada sikit2 lgi

Sis dah cuba krim sudocream? Saya alhamdulillah anak dah 3 masih pakai cream tu. Kalau anak kena macam tu siang kalau boleh jangan pakai kan anak Baju tebal and ketat2 .

Bersihkan leher bayi , lap dengan kering , sapu sudocream beli di farmasi , sangat berkesan , elakkan sabun mandian yang ada bau , cuba pakai sabun yang natural ingridient

sy pnh..anak pertama ms umur br 3bln lbh juga..sy try letak bedak botol merah tu..alhamdulillah kering dan beransur pulih berbanding letak krim jd mkin basah n xbaik..

terima kasih semua yg respon dan jawab pertanyaan saya. maaf sy tak dapat nak reply satu2. semoga Allah berkati dan rahmati serta permudahkan urusan kalian semua🥰

Ya Allah teruk Sgt kena tu lagi2 cuaca panas sekarang, jgn pakaikan baju dulu sis.. Mesti dia rasa sakit, semoga baby cepat sembuh.. Aamiin Yaa Rabbal A'lamiinn

Anak sy umor 2mggu, jd mcm ni.. sy letak lotion moisturise.. then OK dah.. dia jd mcm ni sy suspect sbb panas & berpeluh.. so skrang sy bg dia tdo aircond..