Milo

Assalamualaikum mommy2 semua nak tanya org pregnant boleh tak minum milo

23 Các câu trả lời

first hb saya 13 cntik je lepstu saya minum milo hb saya turun smpai 11.0 .lepas dpt tau hb low saya stop minum milo dan saya memperbykkn minum air masak dgn mkn kurma alhamdulillah hb naik balik cntik je smpai doktor pon trkejut hehe

I pernah dgr doktor marah patien tu sebab dia minum milo. I pon masa memula consult pakar makanan, dorg xbagi jugak mnum milo dan coklat. Tak tahu kenapa... Mungkin kena tanya gak tentang ni..heheh tapi i mnum je milo xselalu lah...

Boleh aje minum akak minum pagi sekali dgn ptg sekali tapi tak letak gula..ikutkan milo teh kopi semua berkafen..teh dgn kopi akak tak leh minum sbb angin..minum milo pun utk cicah biskut or roti time bfast dgn minum ptg

4y trước

Saya minum untk sarapn pagi sbb nurse x sarankan minum teh dan nescafe.. Alhamdulillah hb dari 9.2 naik ke 11 sbb ubat yg kk bagi saya x pernah skip..😁😁

wasalam. saya tak boleh minum milo sebab mudah kena kencing kotor. lebih baik tanya dokter untuk kepastian. milo salah satu minuman kafein. pregnant ni banyak minum air masak je. 😊

Boleh minum.jika sis tiada masalah hb low selepas minum milo. Or tea or chocolate drink dan yang sewaktu dengan nya..

boleh tp jgn slalu lahh. milo dgn coklat tu ada kandungan kafein boleh sebabkan hb low jugak. sama macam kopi.

setahu sy milo tu slh satu punca anemia . klau hb low ( darah mnurun ) akan effect kt diri sndri & baby . bahaya

4y trước

yep . asalkan tk prnh skip ubat yg kk bagi . okay je

Boleh jaa. Hehehe.. Sy hari2 minum.. Tp puasa nih sy kurangkan sbb sembelit. Air masak dh kurang minum..

Sye kadang2 je minum milo tu pon untuk sarapan pagi sbb dh terbiasa dgn milo time sarapan. Huhu

Kalau boleh jgn kerap minum. Nurse saya kata.. milo jgn minum. So mmg saya x minum