Supplement

Assalamualaikum & Hi Mommy semua. Sy nak bertanya dekat sini ada tak mommy yg macam sy tak consume any supplement semasa mengandung? Baby selepas lahir okay ke? Sebab sy agak risau jugak sebenarnya walaupun so far bila buat details scan Alhamdulillah kandungan sihat, time checkup pun hb semua okay setakat ni & doctor pun tahu yg sy tak consume any supplement just advice makan makanan berkhasiat tapi sy risau la jugak to be honest. Nurse KKIA ada bagi Zincofer before tapi sy tak boleh telan since sy ni sejenis susah betul nak makan ubat pil ni😭 Mind to share mommy semua. Thanks in advance🥰 #1st_pregnacy #6m #mommytobe

1 Trả lời

hb awk tak okei ke nurse bg zincofer? sebaiknya paksa diri telan jugak, consume dgn orange juice insyaallah boleh. tp kalau awk yakin pasti pengambilan dan penyerapan makanan bkhasiat tu dah cukup utk cover everything like calsium, iron, vit and all then takpe laa kot. kalau check up semua okei, baby sihat, awk sihat okei laa sis😊 lain org lain ikhtiar kan