xmuntah2

Assalamualaikum mommy hai..sy preggy 6minggu skrg ..tp sy xda alahan mcm muntah2 ..cuma pening2 tu kdg2 ja.. normal ke? anak first ni xtahu hehe ..terima kasih mommy2

71 Các câu trả lời

Biasa awal2 dlm 5week or 6week takkan rasa ap2 .. Tkde rasa mabuk or simpton2 lain .. Mcm saya thun lepas , tak tahu pun tgh pregnant dah 5week .. Sebab nye dh dekat 7bulan tk period . Malas nk check upt sebb nye selalu negative .. Masa tgh pregnnt 5 week tu .. Sy hari2 exercise , buat tabata , jumpingroot , berlari .. Sebab nk kurus masa tu .. Haha tpi dlm masa yg sama rse tk sedap badan .. Kdg dtg Rse mcm nk senggugut . Tpi tkde pulak period .. Tk lama tu g lah klinik check doctor .. Bgtwu lah doc kita rasa tk sedp bdn mcm mana kan . Terus doc suruh baring dia nk scan .. Then doctor kata .. Tu ad kantung .. Pregnant ni .. Check upt .. Naik double line .. Huhu rupe nye dh pregnnt 5week masa tu .. Baru tahu . Nsb baik laa masa buat excercise tu tk jadi apa2 .. Huhuu

Bersyukur sagt lah xde alahn.... nnti lg x lalu rasa... sy prggy ank first lahn smpi 6 bln....mkn munth mkn munth.. hbis rasa loye x bolh tln air liur plk smpi besalin.. mmg sagt2 terseksa.. nie tgh prggy 2nd bby bru 5 week harp xde la alahn... klw x jnoh nk jga c abg lg tgh lasak😅

Sy dr awal tahu pregnant sampai 7mgu makan semua lalu. Xda alahan.. masuk ja 8minggu start alahan sampai badan lembik.. admit ward 2hari masuk air.. in shaaAllah harini discharge.kalau takda alahan tu kira rezeki laa xda dugaan..

Sy hanya rase nk munth kalau gosok gigi je.. Tp alahan angin dgn pening kepale yg teruk.. Smpai terpkse berhenti keje.. Mmg x leh nk keje bile pening kepale.. Semoga baby sihat2 shja.. 😊☺️

5y trước

Amin moga baby sihat2 ja ..insyaa Allah😊

Hi .. sy dah preg 5 minggu. stakat ni blm ada alahan lgi.. cuma klu lps mkn tu leher ada rasa geli2 sikit tp tak sampai muntah lah.. Doa kan janin sy sihat smpai melahirkan ya mommies! ♥️

Sy ngndung ank no 2 .. xde alahan xde loya xde muntah2.. dari awal pregnant smpai nk bersalin.. alhamdulillah..dpt baby boy.. jgn rsau ya.. lain org lain pngalaman mngndungnya.. stay positif..

5y trước

Org tua ckp klu xde alahan ape2 or morning sickness, confirm boy. Mak sy hr tu tgk sy morning sickness, terus ckp hmm anak perempuan tu. Pegi scan 24 weeks, mmg prmpuan. Hubby sy pula pening... Katanya... Kiri kanan prmpuan smp kucing pun betina. Bila nk dpt geng lelaki ni

Normal je sis.. Trimester pertama sy mcm tu la.. Pening2 dan mual je. Muntah xda. Kalau ada pun cuma 3,4 kali je. Masuk trimester kedua ne yg tetiba rajin muntah sebelah ptg 😅

waalaikumussalam.. saya preggy 5 to 7 weeks tak ada alahan langsung.. once da masuk 8 week until now 9 weeks da start lemah badan and mual, kekadang muntah + demam..

Wslm.. Haii.. Lebih kurang saya.. 6w jg.. Alahan muntah2 bkn pd semua orang.. Beruntung laa kalu xder alahan tuu.. Pening2 letih tu biasa jer.. Byk kn rehat jg kesihatan

5y trước

Tq.. Tp risau jg sbb 4 bln lepas gugur.. Ni ngandung lg tp dlm situasi yg sama.. Huhuuu..

Kita sama.. sy tak tahu pon sy mengandung sbb tdek tanda tanda.. Alhamdulillah sampai skrg no morning sickness.. cuma kdg kdg jela rse pening, letih, mengantuk jee..huhuhu