Merengek bila bagi susu

Assalamualaikum mommy, Anak saya sebulan lebih. Start minggu lepas dia dah macam marah bila bf tapi tak refuse bila nipple masuk mulut. Dia nganga je & selalu minta tapi hisap tak sampai 5 minit marah marah & mula tarik tarik nipple tapi lepas tu cari balik. Kadang-kadang ok dia bf sampai setengah jam pun ada. Tapi banyak merengek marah. Sy campur bf + fm. Fm pun kadang kadang belum habis satu botol minum dia merengek marah. Ada tak mommy yang ada pengalaman macam saya? Dulu ok je minum sekarang asyik merengek je. Dah la sy first baby tak reti nak pujuk kalau merengek 🥲 #pleasehelp #ingintahu

10 Các câu trả lời

ank sy pun mcm tu.. nipple dlm mulut, tgh minum, tpi bergumam-gumam marah.. pada sy, tu tanda ank nk tido tpi xselesa.. kadang kena tepuk, kadang kena ubah posisi dia, kadang nk dipeluk, kadang nk tido meniarap atau nk tido smbil dgr org bercakap atau bising, ada tu nk suasana senyap je.. sy handle ank sy dgn bagi je dia hisap nipple sambil2 tepuk, kalau xjalan, angkat dia, ubah posisi meniarap

anak saya pon samaa…kena rajin ubah posisi dyaaa..mngkin dyaa xnk tdo atas lengann kitaa dyaa nk tdo atas riba beralaskan bantal ke sambil menyusu..xpon dya nk posisi mnyusu sambil kta baring kee..kdg2 dya buat mcm tu sbb nk tdo…

sama mcm anak sy sis, dia nk tido tu. anak sy sllu mcmtu klo da nak tido kdg2 risau gak igt sy xde susu badan.. picit2 kuar je susu tp sy prasan tiap kli nk tido dia beperangai mcmtu

baby saya pun mcmtu. selalunya dia dah mengantuk sangat and saya akan ubah posisi saya menyusukan dia. kdg2 tu saya menyusu sambil berdiri sbb bila mcmtu baru dia berhenti merengek.

biasa centu sama ada dia x setting lidah lagi or mmg tgh x selesa, position x selesa maybe. kuarkan je balik nipple then biar dia cari sndiri.

anak saya pun mcm tu masa pantang menyusu okay je lepas sebulan lebih dia dah tarik puting marah macam tak dapat

1y trước

Risau jugak kot supply drop nanti sbb dia kurang hisap. Dah la susu badan memang kurang 🥹

baby sya klu sikap bgtu mngantuk xckup tdur. atau bgun pksa tkjut ka sb tu sllu mrenge marah2.

org ckp sbb bby nak beralih bulan... memg prangai akn brubah2...

Tongue tie?

1y trước

Oh gitu. Maybe nipple confused