Baby high demand ke?

Anak sye skrg dh 2 bulan.. sejak2 masuk 2 bulan ni,langsung tak boleh tinggal buat kerja..kalau tidurkan dia dulu pastu tinggal,mesti x sampai 5 minit dia bangun terus merengek sampai nangis macam kena dera tapi bila dah tidurkan dia pastu kita duduk sebelah dia x gerak mana2,dia tidurr je lena.. kalau celik pun dia x merengek sangat mcm tau mak dia ada kt sebelah dia... Dia tgh high demand ke? Kalau ngempeng pulak,kita nyusukan baring mengiring,x bole lepas nipple dari mulut dia...dia x hisap tapi nipple tu kena sentuh bibir dia atau dalam mulut dia..kita tarik je ha mula la dia mengamuk... Dia tgh high demand ke? Kalau dia tgh high demand,cmne nk atasi ya? #pleasehelp #firstmom

9 Các câu trả lời

Itu bukan high demand. Baby dalam fasa seperation anxiety. Nak selalu kita ada dengan dia baru rasa selamat. Kerapkan berkomunikasi dengan baby. Beritahu dia ke mana kita nak pergi baru dia tahu kita sentiasa ada untuk dia. Waktu baby tidur boleh letakkan baju ibu di sebelah baby sebab baby nak bau kita. Jadi bila kita bangun takde la baby terasa yang kita takde sebelah dia.

2y trước

Maaf kalau saya salah. Tapi itu yang saya buat ketika baby umur 2 bulan. Memang saya kerap berkomunikasi dengan dia sampai sekarang dah 11 bulan. Alhamdulillah menjadi. Hehe sorry kalau tips tak menjadi untuk anak Puan. 🙏

0-3 month boleh jd high demand boleh jd colic baby..mybe dia boleh rasa ibu dia tu yg dia selesa ada org..pasang la white noise atau surah2 boleh membntu utk tenangkan ank..insyaallah bila dh over 3 month akan slowly better.

betul lh tu high demand.. follow ig, fb baby language.. awk tengok video yg puan aswatun share kt group..cara nk latih baby tdo sdri.. semoga dipermudahkan utk awak dan baby..aamiin..

2y trước

aamiin..tq 🥰

boleh folo ig: babylanguage. kt situ dia ajar free je mcm mana nak handle anak high demand, anak tgh dlm fasa separation anxiety, dll. sy suka ambil ilmu dari situ.

2y trước

fb pun ada. baby language juga namanya. boleh try ye.

Separation anxiety ni umo 5-6 bulan, dia dh mula explore konsep jarak dan ruang.. ni lebih kepada masalah tido, try apply teknik 5s.. Tengok kat page baby language...

2y trước

okk tqqq❤️❤️❤️

sma ank sy dlu smpai umo 2y5m stay lg cm tu..nie adik nk kuar xthu la cm mna

haha..samalah saya pon..kena layan je..kekedg sbb berubah bulan tuh

2y trước

mula2 fikir cmtu jugak..tu yg minx pendapat kt sini🤭

high demand baby, 0-3bulan sahaja.

2y trước

yes betul. follow baby language.

try buaikn sis

2y trước

tulah..selama ni sye guna bouncing chair tu,bila berhenti henjut,dia terjaga...nk try buai plk la lepasni,mungkin dia rse lg selamat kot mcm terpekung gitu kan..kalau bouncing chair kn mcm open air sgt kn..huhu