Anak premature 36weeks

Assalamualaikum mommies..i hv 1 question.. How long a premature can be fed pre nan formula milk?and when should I stop giving it to them and go to nan pro 1? My baby delivery 36week. Premature Baby. Now anak sye dh nak masuk usia 5 bulan.. #1stimemom #bantusharing #babyfirst

1 Trả lời

macam saya dlu .anak sy pn prem..lahir 34week.. ms dkt nicu doc suruh sy bg bby similac. tp ank sy xblh minum susu fm..dia rejek..maybe sbb susu fm jnis amik ms nk hadam..saya trus bgtw doc tuk bg susu bdn..memula bg guna syringe..bila bby dh pndai sedut..trus bg bby direct breastfeed...biasa mcm susu fm ni.. blh je kita nk stop anytime esp jika kita ada susu bdn dan blh bg ank susu bdn..tu dh bgus tuk bby dh..bila bby prem kita bg susu bdn..dia akn more rs mcm cpt sht..cpt kuat n tegap..sbb dpt byk khasiat dr susu ibu..dan senang tuk bby hadam berbnding susu fm..tp mcm puan kata bby dh 5 bulan umo nya..blh je puan decide nk bg bby susu lain jika berat bby smua ok mengikut carta graph yg di catit stiap kali chckup