Ruam panas dekat leher baby

Assalamualaikum mommies, nak tanya leher baby saya melecet sebab ruam boleh suggest tak cream atau gel apa yang sesuai ? baby saya baru berusia 20hari. Saya ada inform nurse saya tapi dia cakap benda ni normal sebab baby pun dah besar. UPDATE: Alhamdulilah leher anak saya dah okay, saya letak cream snow white dekat leher dia sikit. #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #firstmom #bantusharing

Ruam panas dekat leher baby
21 Các câu trả lời

baby sy dulu jd jugak merah tapi tak teruk sangat. lepas mandi atau jeluak susu sy akan selak2 situ lap haha. pastu saya ada sapu jugak sudocrem. sekarang dah ok.

bawa jumpa Dr. kalau bby tidur buai, jgn cover buai dgn Kain. masa mandikan xperlu sabun. jgn letak bedak apa2 dkt Kawasan melecet Tu. pakai krim Dr bagi.

7mo trước

noted mommie

Cari dermoplex, dermalex, dkt farmasi byk. Mula2 dlu sy pakai snowy white. Mmg jadi tp lepas tu kena sapu cream pelembab untk kulit jd lembut balik.

kalau siang awak awak pakai kan baju yg bersesuaian. lepas mandi lap kering2 bawah pelipat leher baby. jgn biar lembab. ada org bg petua letak tepung ubi

7mo trước

betul awak. awak sapu je dkt leher anak😊

try beli kt farmasi dermoplex .kesian dia, teruk tuh. tambah area situ jenis tertutup, anak saya dulu pun jadi. mmg pakai krim terus.

Awakkkk beli krim Bepanthen kat farmasi. Anak saya ruam melecet pakai terus elok

pakai cream sebamed elok.. bedak agnesia pon ok .

letak losyen snowhite...insya Allah cpt kering

Saya letak tepung ubi .

cepat sihat baby 🥺