Perancang keluarga

Assalamualaikum momies ... Sy nk tnye antara kaedah perancang uicd dgn implanon mane lg senang nk jge ye .. sy dh cuba pil kantoi jugak .. lekat anak no 2 beza 11bln dgn sulung .. anak no 3 mmg x plan dah rezeki sy terima.. tp masalah sy skg ni lepas anak no 3 .. sy ade amek cucuk depo 2x .. tp tetap pregnant skg 25 weeks .. kaedah mane lg yg sesuai ye ... Sbb doc dah suruh plan nk guna kaedah mane .. bkn niat sy nk tolak rezeki anak .. sy phm mane yg belum ade rezeki anak tu sangup buat ape saja utk dpt anak ..tp bg sy .. mudah lekat ni masalah terbesar sy dgn masalah kewangan yg cukup2 utk mkn pakai je .. sy buntu .. 😭😭😭

2 Các câu trả lời

Saya faham sis, betul apa sis cakap saya setuju 🙂 saya tak pernah lagi cuba uicd atau implanon. Saya cucuk depo sesuai dengan saya jarak 3 tahun dengan anak yang nak dilahirkan ni + saya memang berdoa sangat2 nak jarak (trauma czer tak habis lagi 😅) Mungkin sis boleh bincang dengan doc untuk ambil uicd atau implanon. Kadang2 bergantung pada antibody atau darah maybe? Suarakan rasa hati sis Insyaallah doc akan bantu untuk selesaikan masalah sis + tingkatkan lagi doa ya sis semoga dipermudahkan urusan 🙂✌🏻

Bgus soalan ni.. Sbb sy pon nak tau mne satu yg lebih elok memandangkan sy da 3x czer so kne pakai perancang yg betul2 elok supaya boleh jarakkan hamil kalau doc bagi lagi pregnant lagi satu..