tips untuk minum air gula

assalamualaikum momies. lagi seminggu saya nak kena minum air gula dekat klinik kesihatan. boleh bagi tips tak untuk lancar jaa minum or tadak nak rasa muntah 2.

1 Trả lời

masa nak gi minum air gula tu bawak air kosong . air kosong dibenarkan sebab 0kalori gula . macam saya haritu , saya tahan nafas terus minum laju tapi 3 kali teguk jugak baru habis . makcik2 saya kata try 2 teguk untuk habiskan tapi saya kenot go 🙂 balik klinik , minum air kosong sikit terus lek2 kat katil. dah nak dekat dua jam lepas minum air gula tu saya terus gi klinik semula untuk ambik darah yang kedua . tips sehari sebelum, jangan minum atau makan makanan manis atau yang berasa tinggi gula 🤗 takut gdm pula nanti

2y trước

Sya bru lps minum rabu lepas. Nurse xbagi minum apa-apa air lps minum air gula nanti result ujian gula xvalid. Dia cakap kuat-kuat utk ingatkan ibu yg lain “ minta tolong ye lpas minum air gula tolong jangan curi-curi minum air kosong sebab kita nak amik darah semula lepas 2 jam..nanti result darah xvalid”..Haa gitula..masa ni la nk betul-betul tau ibu sangkut gdm ke tak. Yg penting jangan muntah juga lepas minum..kalau muntah confirm kna minum semula nanti.