intan

Assalamualaikum mamy semua sya skrg dah 33 weks start dah rase baby menekan n mengeras pingang punggung mmg sakit bila trun tgga rase mcm kpala baby kebawah .boleh kongsi x tanda bersalin sbb kerap membuang dah

4 Các câu trả lời

Masuk 33 weeks memang kepala baby dah engaged memang rasa lenguh, sakit. Tanda-tanda bersalin yang biasa dialami keluar darah, air mentuban pecah, dan rasa kontraksi yang kerap. Rasa kalau check up kat KK mesti nurse akan cakap. Kat dalam buku pink pun ada. Bacalah buku tu.

Ok semua tapi tulah sya nie klau nak bernak x kuar tanda setakat mengeras sakit perut je smpaii pital bru thu jalan buka dah 😂 tpi ap2 tq mamy semua

5y trước

Mcm saya ank first waktu tu dah 39 week, perut mengeras lepas tu dtg hospital jln dah buka 3cm,

Dekat buku pink ada tulis tanda2 nak bersalin. Salah satu contohnya, turun tanda keluar lendir & darah, sakit perut macam nak buang air besar.

Sama la. Sy pun 33w skrg dan dah rasa mcm tu.. kalau ada rse contraction, just monitor je brapa kerap, gerakkan bby kne monitor juga..

5y trước

Aamiinn.. harap smua mudah belaka nnti hehe