Anak lebih rapat dengan nenek

Assalamualaikum.. maaf saya cuma ingin meluahkan.. anak saya sejak masuk 6 bulan dia nak kt nenek dia aje.. sy x tau ape silap sy.. sy mmg slalu bg perhatian dan beri semua kasih syg.. utk makluman sy juga duduk ngn mak mertua.. anak sy sejak 6bln.. dia asyik nak ngn mak mertua sy.. kiranya nenek dia la.. smpai 1 tahap sy kcik hati sgt.. sbb ank sy akn melalak ble nmpk nenek dia.. dia akn menangis mcm kne pukul dan meronta2 dkt nenek dia. Sedangkan ketika itu sy tgh dukung dia,main2 ngn dia.. ttbe ble nmpk nenek, trus berubah karakter dia.. dia anggp mcm nenek dia tu mak dia.. smpai sy rs down sgt.. ank seolah2 tak nmpk sy sebgai ibu dia.. adakah sbb sy x bg susu bdn , bonding dia antara sy jd kurang? Mmg x dinafikan mak mertua juga akn tlg tgkkn ank sy klu sy nk mkn atau mndi. Slps tu mmg sy yg akan jga dia.. slain tu sy juga bekerja.. hntr ank dkt pengasuh... Sy luah kt suami.. suami kata sbr la. Dia kcik lg. .. x tau ape2.. tp dia da nk msuk 7 bln.. still buat perangai sm.. smpai 1 tahap sy rs nk je pindah keluar.. mungkin bg suami dia kcik lg.. x tahu ape2.. tp sbgai seorang ibu, luluh hati ble tgk ank ngis2 nk kt nenek dia... 😭 Sy yg penat jga ank dmm sakit, x ckup tdo .. balik siapkan mknn ank.. sy smpai x ckup tdo.. btl fasa ank skrg , stiap ibu akan mengalami x ckup rht... Tp tu la.. ble anak memilih nenek berbnding ibu.. sy rs sedih sgt.. maaf.. sy x tau luah kt sp lg..

21 Các câu trả lời

wslm. xde kaitan dgn susu badan. anak 1st sy nipple confuse xde directfeeding pon dr sy dlm pntg. minum susu bdn melalui botol. bonding ibu dgn anak tu sentiasa ada. skrg dh dua tahun ++ mlm tido pon celah ketiak mak dia. sy mmg duduk dgn mak dan pjj dgn husband. mcm sy anak 1st maktok dia jaga dr dia lahir. mmg rapat pantang nmpk maktok. mesti panggil. dkt maktok dia, dia siap pggl mak. dgn mil pon dia rapat. bagi sy normal je. time baby g kt nenek time tu kita ambik peluang utk rehat. sbb kita dh penat. pastu walaupon sy pjj dgn husband 1st baby manja juga dgn husband. husband balik je mmg anak 1st sy jadi koala bear dgn dia😂😂. so masa dia dgn husband mmg sy ambik peluang utk rehat dn husband mmg xkn kacau sy. dia totally handle anak2 jgn risau anak kita xkn lupa kita. dia kenal siapa mak dia. dia kenal bau awak.