susu ibu (maternal milk)

Assalamualaikum, maaf nak tanya susu ibu memang kena minum ke masa hamil? terima kasih

6 Các câu trả lời

Masa awal kehamilan sy on off minum susu kdg2 xminum terus. Bila checkup size baby akan lari seminggu dan lebih. Masa sy 14w4d checkup baby cuma 13w. Then sy minum susu setiap hari, ckup 16w sy scan lg sbb sy bru sembuh pada covid. Alhamdulillah size baby cukup 16w. Tu pengalaman sy 😊

tak semestinya sis. minum susu biasa pun dah cukup. saya ada minum susu ibu hamil mula mula, tak lama gula darah saya tinggi. doktor suruh terus stop. bukan semua sesuai minum susu ibu hamil. sis boleh try dulu lepas tu decide nak sambung minum atau tidak.

Takde la kena tapi boleh je nak minum. Susu biasa pun boleh. Asalkan ada intake calcium yg lebih

Tak wajib... saya minum susu khas ibu hamil sbg ikhtiar naikkan hb. boleh je minum susu biasa.

susu biasa pun bole asalkan ade intake calcium

saya minum susu HL Tu je sis..