Normal ke nampak kantung jer??

Hi assalamualaikum korg ..normal ke 6mggu 4hari nampak kantung jer🥺 Doktor biasa nya dh nmpk..tp Doktor sruh DTG sebulan LG NIE untk pastikan betol2

Normal ke nampak kantung jer??
25 Các câu trả lời

normal sis, biasanya sblum scan doc akn nasihat minum air byk2, ntuk mudah tgok baby. pgalamn sy 8w nmpk kntung ksong, 2 kali scan doc yg sama, tp doc tu x advice pun minum air byk2 (smpi nak tkencing). doc tu dah bg surat refer pakar kat hospital. sedih sgt wktu tu, doc tupun xnak bg hrpan. tapi, alhamdulillah Allah gerak kami suami isteri scan kat klinik lain, doc tu mmg bsgguh dan baik, dia siap pastikan pundi kecing tu betul2 penuh baru dia scan. mulanya xfhm ngat kena minum bisa je, bila scan doc ckp puan belum penuh lg ni, tk pa puan minum lg, tggu kat luar, nnt rsa nk tkencing kita scan smula. alhamdulillah bil dic scan bru nmpk baby 🥰. skrg ank pun dah 3y 2m 🥰

3y trước

Normal je. Saya 1st scan baby 6w nampak kantung je. 8w dah nampak baby tapi tak nampak heartbeat. 10w scan baru nampak baby and heartbeat dengan jelas 🤗

semoga kandungan sis baik² saja...asalkan tiada pendarahan tak perlu risau, sy nasihatkan sis kena jaga mkn dan jgn bt kerja lasak or agkat berat...pngalaman sy 2 kali bila scan nampak mcm ni..tda apa² di dalam..dan bkn rezeki sis..2 kli berturut turut sis hamil kantong kosong..tpi salah sia jga sbb tak jaga mkn dan ksihatan..skrg syukur sbb da hamil blik kali ke3..dan da 30 week pun skeg..kli ini sy sy mmg jga btul² sampai umur kndungan 4 buln,.🙏🙏

pada sy normal sbb 6w tu kecil lagi. doc suruh dtg sebulan lagi tu sbb nak bagi baby besar sikit. by 10w nnti inshaaAllah dah boleh nmpk baby kecik je. selagi xde pendarahan/spotting ke sis buat mcm biasa je okay. jgn risau2 tau. jaga makan, banyak minum air masak, makan folic acid, jgn buat krja angkat berat2. alhamdulillah nmpk kantung kt dlm rahim tu 1 tanda yg baik sbb sekurangnya sis tahu sis mengandung dlm rahim. inshaaAllah xde apapa 🥰

Saya hrtu 5mggu..scan klinik xnampak kntung.. Pg refer hospital.. Baru dpt tgk kt screen tu. Jelas sgt. Kdg2 kt klinik ni, ada yg msh guna tv scan yg lama.. Sbb tu doktor kt hospital tnya samada klinik tu guna tv scan yg lama ke apa... Apa2 pun doakn yg baik2 saja.. Bsngka baik 😇😇🙏🙏

sy first scan 6week 6day ..da nmpk kntung jnin n jntung bby..xpew sis kita bdn xsme sllunye dktr akn scan lg sblm smpai 12 week in shaa Allah nt nmpk la tu..byk doa n rest..

Normal insha Allah, jaga diri baik2 ya sis.. Ada yg dh 9 weeks baru nampak janin.. Tiap org berbeza.. Yg penting sis jaga diri baik2 ja ya 🌹. Tahniah sis ❤️

normal je tu.. jgn risau yerk.. sbb sy pon dh kene.. sedangkan 12w pon die ckp x ada pastu ckp mcm nk suh g cuci.. padahal mesin die yg dh uzur..huhuhu..

Sama la sy pon nampak cmtu jgk. Skrg dah 29weeks da. Tgu 8 minggu baru scan lg. Pstikan sebelum scan jgn kencing dlu. Utk senang dr nak check.

normal sis..sy masa 7 minggu pun nampak kantung je... doktor suruh dtg lagi 2 minggu... skrg dah 9 minggu..scan alhamdulillah dah nmpk janin

saya cyst & bby. 6w x nampak kantung. 7w nampak kantung. 8w baru nampak bby. cyst sebesar kepala bby pon boleh nampak bby. insyallaha