Susu EBM rosak

Assalamualaikum. Klau susu perahan yg dibekukn jdi mcm ni maksudnya dh rosak ke? Knp ye bole mcm bertompok tu

Susu EBM rosak
2 Các câu trả lời

Sis kena nyahbeku dulu, then bau n rasa… kalau bau okay rasa okay okay laa… kalau bau atau rasa tak okay means tak okay… Kena nyahbeku dulu kadang jadi macam tu sebab terlalu beku… Makesure di plastic tu tulis hari tarikh n jam…

Susu kalau nak tau rosak, selain ada mold, awk kalau dah defrost rasa dia pun dh lain. Yg ni sy tengok dari mata kasar ok je. Tapi awk kena rasa & bau dulu lah