Bag hospital time pkp

Assalamualaikum.. Ibu2 yg bersalin time pkp baru2 ni blh share x brg2 yg perlu bwa time brsalin nnti.. Due bulan 11 nnti.. Harap ibu2 dpt bntu.. Terima kasih #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

1 Trả lời

Senang, sediakan 2 bag utk baby dan ibu. Utk baby 1. Set baju baby 2-3 helai termasuk mitten and booty. Nak extra pun boleh in case kena duduk lama dlm wad. 2. Kain bedung/selimut baby. 3. Pampers 4. Wet tissue Utk ibu 1. Baju dan seluar. Ada hospital boleh pakai baju sendiri. Ada yg kena pakai baju hospital. Sy prefer seluar berbanding kain batik. Seluar jenis yg kembang2 mcm palazzo. Selesa 2. Disposable panties 3. Nursing bra 4. Maternity pad / pad biasa pakai masa period. Sy prefer pakai pad biasa yg jenis nightsafe ada wing. 5. Toiletries. Ubat gigi, berus gigi. 6. Tuala 7. Stokin tebal Optional Apa2 minyak kalau nak pakai. Sy tak bawak pun minyak angin ke apa masa nak bersalin. Biasanya nurse akan mintak bag baby lepas bersalin utk diorang siapkan baby sebelum bagi kat ibu. Ni pengalaman sy la. Sy tak tau mommies lain