air ketumban

Assalamualaikum IBU2 smua....MCM mn nk tambahkan air ketumban...masalah Sya air ketumban xde hamil 19minggu

13 Các câu trả lời

Xde kajian yg menyatakan mknn spt tembikai, mnum air byk², minum air kelapa dll boleh menaikan bacaan air ketuban. Anak dlm kandungan itu sendiri yg akn menghasilkan amniotic fluid. Jika air ketuban puan kurang ataupun tdk mencukupi bermaksud bayi puan mempunyai mslh buah pinggang, kegagalan buah pinggang berfungsi mengakibatkan bayi tdk dpt memproses air ketuban yg dia telan menjadi air kencing yg jg adalah air ketuban. Allahualam.. Semoga dipermudahkan urusan sis ☺️

X da air ketuban bby x kn dpt oksigen... Kalau doktor kata kurang air ketuban... Sis kne minum air kosong bnyk2 mkn buah tembikai.. Kalau x suka minum air kosong.. Sis blh buat air b.Perisa utk minum.. Tp jgn manis sangat... Takut kalau manis sis sangkut gdm pulak t.. (gdm)( kencing manis masa mengandung)

5y trước

Sya kucing manis..trai minum air tmbikai

Macam mana baby survive kalau xde air ketuban?? Bahaya tau baby boleh meninggal,saya dah berpengalaman macam tu.. Kalau air ketuban kurang , katanya petua makan buah tembikai, saya pun x sure betul ke x, try ye sis at least kita ikhtiar,selebihnya kira serah pada Allah

5y trước

Terima ksih bleh trai

Minum air masak Makan buah tembikai Makan timun Ni semua sumber yg mudah utk kekalkn jumlah air ketuban..jgn skip air masak sbb penting sgt supaya x terhidrasi..

Saya doakan sis semoga dipermudahkan urusan. Aamiin 3x.🤲🏻 Cuba sis minta nasihat nurse kk. Mesti diorg ada tips untuk atasi masalah air ketuban ni.

Minum air masak byk2.. Sy dl minum air masak shari 2 litre doctor kata msih kurang air, jd minum 3 litre sehari bru ok.. 😂

5y trước

Sy pernah sukat minum 3L setiap hr minum memang kerap kne minum nk hbiskn 1hr n ke toilt saja kerjany😄.. Tapi bagus x sembelit n bibir kering pun jadi elok.

Mkn tembikai bnyk2,mnum air masak n brdoa semoga sgla nya slmat..

Bila scan doc memang kata takde air ketuban ke sis ?

Try makan ikan laut dan telur ayam kampung

Mkn buah tembikai.. Try ye puan.. Ikhtiar