Umur janin kalau superti ini

Hello Assalamualaikum ibu2 semua . Saya nak tanya saya scan tadi alhmdlh janin membesar dgan shat . Kalau size janin mcm ni biasanyaa umur berapa minggu ya dari size scan ni . Sbb doktor tdak bgitahu dan gambar scan pun tdak bagi , just suruh gambar trus dri telefon ke screen . Saya lupa tanya . Doktor tu just tanya bila last period sya . Tanggal 22/08/2021 . Klau ikutkan last period dah 11 minggu 1 hari . ☺️ tp size mcm kecil ja

Umur janin kalau superti ini
2 Các câu trả lời

Susah rasanya kalau nak agak umur berdasarkan gambar scan semata. Nanti next time kalau ada scan plk, try alert tgk screen tu, sbb rasanya mesti ada display jgk berapa week time doc ukur tu. Doc xda cakap apa, maybe kandungan okay la tu, saiz pun maybe lebih kurang je last period. Sbb Kalau ada apa2 doc akan byk cakap sikit. And next time checkup plk, kita sendiri kena alert doc bgtau apa, and kena byk tanya sikit baru puas hati. Lg bagus buat list terus nak tanya doc apa. Semoga baik2 je ye

Dkt mesin scan tu ada tak apa2 tulisan? Biasanya ada je. Rasanya lebih kurang je tuu saiznya. Kalau nak scan lagi, better pegi klinik private. Diorang akan print lepas kita scan.