Kongsi pengalaman Anda

Assalamualaikum ibu² semua. Boleh kongsi tak pengalaman ibu² semua weeks ke berapa melahirkan anak² dan tanda² yang terjadi sebelum melahirkan anak tu? Saja nak tahu. #AnakFirstNi #Takadapengalaman #33weeks

2 Các câu trả lời

wsalam. tanda2 yg saya alami sebelum bersalin ialah sakit contraction. awal pg2 subuh lagi saya terjaga sebab rasa macam sakit perut senggugut. sakit yg x hilang2. pukul 8 pg ajak suami g hospital terus. check bukaan baru 2cm. tp doktor suruh masuk labour room terus sebab ketuban tinggal sikit je.. tahan sakit contraction 24 jam subuh keesokan hari baru beranak secara normal. 39 minggu 4 hari.

5y trước

Alhamdulillah baby selamat dilahirkan. Sy bkn apa sakit pinggang ni mcm xleh bawak bincang. Nak nangis rasa. Perut pun kdg² mengeras. Tapi tu pengalaman yg org lain rasa masa pregnant. Tapi apa² pun tq sis kongsi pengalaman dan tanda² tu.

39 weeks. Pagi Turun darah dulu tapi tak sakit Lagi. Petang dah mula sakit kontraksi secara kerap. Esoknya bersalin.