Gatal-gatal

Assalamualaikum ibu².. Saya nak tanya normal ke 28w tiba-tiba gatal. Terutama dekat kaki, betis, oeha kawasan pelipat. X tahan. Asyik garu² je. Dah macam apa dah tak tentu arah, dia punya merenyam Allah jela tahu. Dia jadi tak tahu punca. Dah dok berkawan dgn sikat je buat garu kaki. Ada jln penyelesaian ke?

2 Các câu trả lời

sama sis , saya 28w gatal gatal , lagi lagi time nak tidur , peha lengan betis semua sampai berdarah sebab asyik garu je . mandi dah sental dengan berus sabun pon sama je tak hilang . 😭

1y trước

betul sgt awakk.. betul dugaan nii😔

Waalaikumsalam. Elak pakai sabun antibakteria. Pakai pakaian yang mudah serap peluh. Kalau rasa tak sanggup, boleh jumpa doktor dapatkan krim utk kulit kering/gatal.

1y trước

terima kasih sis❤