Loss weight

Assalamualaikum ibu ibu semua. Siapa ada pengalaman time mengandung berat badan turun. So apa ye ibu ibu buat selain makan. #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

10 Các câu trả lời

Saya turun 3kg masa 1st trimester sbb alahan. Bila makin ada selera saya makan je macam biasa. Makin naik sikit sikit sampai masuk 3rd trimester. Bila puasa skrg turun balik. Call doktor saya haritu, dia kata kalau tak turun mendadak normal je. Cuma sebulan sebelum due tak boleh turun terlalu banyak berat. Tapi mmg makan macam biasa jelahh. Kena pastikan berkhasiat.

Saya berat turun masa awal trimester sbb alahan muntah2, berat trun 3 kg tu pon nurse tanya dah haha nasib baik takde marah dorang faham awal2 tu kan normal morning sickness. Tapi masuk je trimester 2 berat saya naik balik alhamdulillah selera makan pon bertambah tambah. Mkn daging dgn cheese berat naik. Susu pon minum jgn lupa🥰

sy pon ada loss weight masa nak masuk 2nd trimester sbb kena covid tak selera makan, scan pon baby mcm kecik sikit..lpas tu sy mkn je mlm2 mkn ice cream, Alhamdulillah brat bdn naik, baby pon dah besar sikit..tapi awal2 mmmg loss weight sbb alahan kan tak lalu mkn

Saya turun 3kg sbb tiada selera makan dan diet no sugar less carbohidrat sbb GDM. Bila selera makan ada, naik sikit2. Last timbang, adalah kenaikan 4kg sepanjang kehamilan. Syukurlah jadi ibu hamil slim. ☺

Saya pun berat turun skrg 2nd trimester. Tiada alah dan tiada gdm. Saya puasa. Tiada peningkatan langsung dlm masa sebulan. Dr cakap teruskan makan macam biasa. And ambik darah takut suspect thyroid.

Saya dari awal pregnancy sampai 2nd trimester ni maintain je tak naik tak turun… Tak tahu lah normal ke tak… Maybe 3rd trimester baru naik berat… Kalau puasa maybe boleh turun…

2y trước

sama..tapi nurse tak kata apa.. okay je semua. mungkin tunggu 3rd trimester

Sy skrg dah 28minggu tp berat baru naik 3kg..nurse kata patutnya naik tapi ok lagi katanya. adalah naik 100g tiap dua mgu.. 😅

sama ..sy kalau pregnant mesti berat badan turun.. sy minum ais banyak..tpi jgn banyak sngat nanti baby besar pulak da

Berat badan turun dulu masa early pregnancy, tp dah nak masuk trimester kedua dia naik dengan jayanya.. 😁😁

saya, berat turun mendadak Dari 85kg - 67kg. skrg da 20w. baru td amik darah tuk cek, takut ada thyroid.